8

Ierusalim: vandalizarea unui cimitir crestin din Muntele Sionului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Liderii creștini din Israel sunt, în continuare, vizati de un șir de atacuri neobosite asupra proprietăților bisericești și lacasurilor lor religioase.
Recent, a fost profanat un cimitir protestant istoric, vandalii rasturnand mai multe cruci de piatra ale unor morminte și spargandu-le în bucăți, conform Washington Post, care citeaza AP.

Cimitirul Protestant se afla in Muntele Sionului, iar unele dintre mormintele distruse aparțin unor figuri celebre din secolele 19 și 20, o perioadă cheie în istoria Ierusalimului.

Poliția a reusit sa aresteze 4 tineri coloniștii israelieni, din Cisiordania, dintre care doi minori, în legătură cu atacul asupra cimitirului, conform purtatorului de cuvant al Politiei, Micky Rosenfeld. Dar cei patru au fost, ulterior, eliberați, pana la interogatoriu.

Doi dintre suspecți aveau legatura cu o mișcare a extremiștilor tineri evrei, acuzata de o serie de atacuri, în ultimii ani, asupra moscheilor, lacasurilor creștine și proprietatilor armatei israeliane, pentru a protesta impotriva politicii guvernului.

Doi dintre suspecți au fost studenți la un seminar evreiesc din apropiere, cunoscut pentru vederile sale ultranaționaliste.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
242
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02251 sec - PID: 26538