4

Ierusalim: mars al crestinilor, impotriva atacurilor price-tag (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Creștinii au mărșăluit in aceste zile in Ierusalim, protestand față de frecventele profanari ale lacasurilor lor sfinte si de cult. Atacurile sunt efectuate, in mare parte, de către grupurile de coloniști evrei extremisti.

Mai multe atacuri au avut loc anul trecut, in apropierea Manastrii Adormirii Maicii Domnului, iar un cocktail Molotov a fost aruncat asupra unei mănăstiri din Beit Jala, în luna august (vezi ARHIVA). Extremistii au vizat si cimitirele creștine din Ierusalim. Cel mai recent atac a avut loc pe 1 octombrie, in cimitirul catolic bine cunoscut de mulți ca locul de veci al lui Oskar Schindler, care a salvat peste 1000 de evrei în timpul Holocaustului.

Autoritățile descriu violentele, ca atacuri "price tag", numele dat vandalismelor sau actelor de violență care vizează, de obicei, forțele de securitate israeliene și palestiniene. De obicei, efectuate de către coloniștii evrei israelieni radicali, atacurile lovesc cate un loc, crestin sau musulman, ca "preț" pentru evacuarea din localitățile lor.

Demonstrația pașnică împotriva atacurilor a început la Biserica Sfântului Mormânt și a continuat in două cimitire, catolic și anglican, care au fost recent profanate.

Agenția de știri Fides a raportat că participanții au purtat o cruce de lemn și "au cântat și au recitat rugăciuni, pe tot drumul, denunțand actele de intimidare împotriva mănăstirilor, cimitirelor, bisericilor și moscheilor".

"A fost o demonstrație spontană, pentru a denunta atacurile repetate împotriva locurilor sfinte, efectuate de către o minoritate iresponsabila, care amenință conviețuirea pașnică între popoare", a declarat Episcopul William Shomali, vicar patriarhal al Patriarhiei Latine a Ierusalimului, pentru Fides.

Au existat, de asemenea, rapoarte, conform carora extremiștii au condus atacuri si împotriva moscheilor frecventate de către arabii palestinieni.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01464 sec - PID: 18161