2

Patriarhul ortodox rus Kirill consideră că mitropoliții de Alep, rapiti in luna aprilie, sunt în viață, conform unui raport al agentiei EFE din Moscova.

"Exista martori indirecti care spun că sunt în viață, iar noi sperăm că este așa. Și, până la eliberarea lor, vom continua să lucram în liniște", a spus Patriarhul, în timpul unei întâlniri cu responsabili ai creștinilor din Siria.

Patriarhul a intervenit pe langa Putin si Obama si, de asemenea, pe langa Primul-Ministru turc Erdogan, pentru ca acestia sa faca tot ceea ce le sta in putere.

Episcoul sirian ortodox Yohanna Ibrahim și cel grec-ortodox Boulos Yaziji au fost răpiți pe 22 aprilie, în Kafr Dael, lângă Alep, în nordul Siriei, în timp ce conduceau o actiune de mediere pentru eliberarea unor preoți rapiti. Șoferul lor a fost ucis (vezi ARHIVA).

Damascul i-a indicat ca responsabili pe islamiștii ceceni, asemenea Observatorului Sirian al Drepturilor Omului la Londra.

Mitropolitul Boulos Yaziji este fratele Patriarhului grec-ortodox al Antiohiei, Yuhanna X (Ioan al X-lea).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01202 sec - PID: 12750