2

Un simpozion internațional, ocazionat de aniversarea a 10 de ani de serviciu ai agentiei Asia News, a avut loc in urma cu doua zile, la Universitatea Pontificală Urbaniana, din Roma. Evenimentul a fost organizat de Institutul Pontifical pentru Misiunile Străine.

În special, atenția a fost acordată subiectelor precum creșterea economică majoră în mijlocul sărăciei, misiunea esențială a Bisericii în Asia, libertatea religioasă și libertatea evanghelizarii.

Unul dintre vorbitori la simpozion a fost si Arhiepiscopul catolic de Sydney, Cardinalul George Pell, care s-a adresat celor prezenți pe tema Bisericii din Australia. El a spus, conform Radio Vatican, că există un număr de comunități vibrante in Australia, care fac o nota aparte în viața Bisericii.

Vorbind despre comunitatea vietnameza, el a adaugat: "acestia sunt o forță puternică și vibrantă în Biserica Catolică, mai ales în Sydney, Melbourne si le sunt, personal, extrem de recunoscător pentru asta".

Cardinalul Pell a mai adaugat, totodata, că "o comunitate care este foarte puternica, este si comunitatea maronita din Liban. Cred că vitalitatea lor este într-un mod misterios legata de suferința propriului popor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01165 sec - PID: 17848