8

Rugaciunea fara curaj nu este rugaciune. Harul nu vine prin posta (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

În rugăciune trebuie să fim curajosi si vom descoperi Harul adevărat care ne este dat: Dumnezeu Însuși. Acesta a fost mesajul Papei, la Liturghia de ieri dimineață, in Casa Santa Marta.

"Cum ne rugăm? Ne rugăm din obișnuință, sau ne rugam cu curaj inaintea Domnului, pentru a-i cere Harul, pentru a-i cere acel lucru pentru care ne rugam? Curajul în rugăciune: o rugăciune care nu este curajoasa, nu este o rugăciune adevărată. Curajul de a avea încredere că Dumnezeu ne ascultă, curajul de a bate la ușă… Domnul spune: fiindcă oricine cere, primește, și cine caută, găsește, și celui ce bate, i se deschide. Dar, trebuie să întreb, sa caut și sa bat…".

"Ne implicam noi, pe noi insine, in rugaciune?", a întrebat Papa. "Știm să batem la inima lui Dumnezeu?". În Evanghelie, Iisus spune: deci, dacă voi, care sunteti răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu atat mai mult Tatăl vostru din ceruri va va da Duh Sfânt, daca Ii cereti. Acest lucru, a spus Papa, "este un lucru mare".

"Când ne rugăm cu curaj, Domnul ne dă har, dar, de asemenea, El ni se da pe Sine, în Har. Domnul nu da sau trimite Harul prin posta: niciodată! El Insusi Il aduce!", a spus Papa [si zambeste]. 

"El Însuși vine și ne aduce Harul. Să nu ne facem de râs, sa nu cumva sa luam Harul si sa nu-L recunoastem pe Cel ce ni-L aduce, Cel Care ni-L dă: Domnul. Noi să-L recunoaștem si sa-L lăudam".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01186 sec - PID: 17848