22
Agenția Fides a raportat ca 63 de pastori creștini și alți lideri religioși se afla printre cei reținuți în patru lagăre de concentrare din Vietnam.

Într-un raport trimis de International Christian Concern (ICC), se arata ca deținuții se confruntă cu diverse pedepse, variind între 5 si 18 ani, fiind supuși la muncă forțată timp de 14 ore pe zi.

"Aproape toți prizonierii sunt membri ai minorităților etnice, in zona centrală a Vietnamului. Datorită apartenenței lor la Crestinism, crestinii sufera un grad de discriminare și opresiune mai mare decât ceilalti vietnamezi", se arata intr-o declaratie a ICC.

Autoritățile locale din provincia Binh Phuoc lucreaza la demontarea a 116 capele creștine care aparțin Bisericii Evanghelice din Vietnamul de Sud. Autoritățile susțin că grupurile minoritare care aparțin Bisericii formează o mișcare separatistă.

Rapoartele din ultimii ani, susțin că unii protestanți și alti creștini au fost arestați sub acuzația de "amenințare la adresa securității naționale" și "activități ilegale".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0097 sec - PID: 18331