2

Agenția Fides a raportat ca 63 de pastori creștini și alți lideri religioși se afla printre cei reținuți în patru lagăre de concentrare din Vietnam.

Într-un raport trimis de International Christian Concern (ICC), se arata ca deținuții se confruntă cu diverse pedepse, variind între 5 si 18 ani, fiind supuși la muncă forțată timp de 14 ore pe zi. 

"Aproape toți prizonierii sunt membri ai minorităților etnice, in zona centrală a Vietnamului. Datorită apartenenței lor la Crestinism, crestinii sufera un grad de discriminare și opresiune mai mare decât ceilalti vietnamezi", se arata intr-o declaratie a ICC.

Autoritățile locale din provincia Binh Phuoc lucreaza la demontarea a 116 capele creștine care aparțin Bisericii Evanghelice din Vietnamul de Sud. Autoritățile susțin că grupurile minoritare care aparțin Bisericii formează o mișcare separatistă.

Rapoartele din ultimii ani, susțin că unii protestanți și alti creștini au fost arestați sub acuzația de "amenințare la adresa securității naționale" și "activități ilegale".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02393 sec - PID: 6855