2

O echipă de arheologi turci a anunțat că a descoperit "cel mai mare și cel mai rafinat" capitel al Corintului, construit pe teritoriul Imperiului Roman, în regiune Marmara, a raportat mass-media turcă, in aceste zile.

Capitelul de 20 de tone masoara 2,5 metri înălțime și are un diametru de 1,9 metri. Acesta a fost descoperit în urma săpăturilor efectuate la Templul lui Hadrian din Erdek, construit în perioada împăratului roman Hadrian (117-138 d.Hr).

Șeful echipei de la Universitatea Ataturk din Istanbul, Nurettin Kochan, conform Hurriyet: "uimește chiar și Templul Baalbek al lui Jupiter, din Liban, considerat a fi cel mai mare si cel mai spectaculos templu corintian din lume".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00765 sec - PID: 12336