3

Revenim asupra unui eveniment mai putin obisnuit si cunoscut in randul credinciosilor, trecut neobservat in presa, cu ocazia primirii unor imagini care au surprins frumusetea sa. Astfel, cu ceva timp in urma, pe data de 12 august 2013, o procesiune mai neobisnuita a avut loc. Ea a avut drept obiectiv coborârea Icoanei Maicii Domnului, din Capela din Ghetsimani vizavi de Biserica sfântă a Învierii, in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ghetsimani, unde se afla mormantul Maicii Domnului.

Această particulara icoană a Maicii Domnului, de tip Adormirea Maicii Domnului, este păstrată in capela din Ghetsimani, vizavi de Biserica Învierii.

De acolo, este primita pe data de 12 august a fiecărui an în Ghetsimani, unde ramane pana pe data de 23 a aceleiași luni, dupa care revine in lacasul sau initial.

Procesiunea cu Icoana sfântă a Maicii Domnului, din acest an, care a avut loc dimineata devreme, intre orele 4 si 5 AM, a fost condusa de Egumenul de Ghetsimani, Arhimandritul Nectarie, alaturi de Arhiepiscopii de Ioppi și Lida, Damaskinos și Dimitrie, preoți ai Sfântului Mormânt și preoți ai Bisericilor Ortodoxe, cu șiruri lungi de călugări și călugărițe și o mare mulțime de oameni dornici de a se inchina la icoana sfanta, cantandu-I Maicii Domnului în limba greacă, arabă și in toate limbile ortodoxe.

Cand procesiunea a trecut prin Via Dolorosa, de la Biserica Învierii din Ghetsimani, a avut loc o oprire pentru pentru rugăciuni înaintea Mănăstirilor Sf. Alexandru Nevski, Pretoriu, Sf. Ana și Sf. Ștefan.

În cele din urmă, icoana sfanta a fost coborâta in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ghetsimani și asezata în spatele Mormantul Maicii Domnului de lângă Platytera, pentru inchinarea credincioșilor, în așteptarea sărbătorii din 23 august, atunci când procesiunea este reluată, de data aceasta, dinspre Ghetsimani spre capela.

După coborârea icoanei, o Sfântă Liturghie a avut loc la Capela Maicii Domnului de pe Muntele Măslinilor, în Galileea, unde Maicii Domnului I-a fost anunțata Adormirea Sa, de catre un înger.

Revenim, deci, cu imagini de la acest eveniment (vezi ARHIVA - oferite prin Vicar Patriarhal, Episcop Kapitoliados).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.03319 sec - PID: 28988