87
Revenim asupra unui eveniment mai putin obisnuit si cunoscut in randul credinciosilor, trecut neobservat in presa, cu ocazia primirii unor imagini care au surprins frumusetea sa. Astfel, cu ceva timp in urma, pe data de 12 august 2013, o procesiune mai neobisnuita a avut loc. Ea a avut drept obiectiv coborârea Icoanei Maicii Domnului, din Capela din Ghetsimani vizavi de Biserica sfântă a Învierii, in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ghetsimani, unde se afla mormantul Maicii Domnului.

Această particulara icoană a Maicii Domnului, de tip Adormirea Maicii Domnului, este păstrată in capela din Ghetsimani, vizavi de Biserica Învierii.

De acolo, este primita pe data de 12 august a fiecărui an în Ghetsimani, unde ramane pana pe data de 23 a aceleiași luni, dupa care revine in lacasul sau initial.

Procesiunea cu Icoana sfântă a Maicii Domnului, din acest an, care a avut loc dimineata devreme, intre orele 4 si 5 AM, a fost condusa de Egumenul de Ghetsimani, Arhimandritul Nectarie, alaturi de Arhiepiscopii de Ioppi și Lida, Damaskinos și Dimitrie, preoți ai Sfântului Mormânt și preoți ai Bisericilor Ortodoxe, cu șiruri lungi de călugări și călugărițe și o mare mulțime de oameni dornici de a se inchina la icoana sfanta, cantandu-I Maicii Domnului în limba greacă, arabă și in toate limbile ortodoxe.

Cand procesiunea a trecut prin Via Dolorosa, de la Biserica Învierii din Ghetsimani, a avut loc o oprire pentru pentru rugăciuni înaintea Mănăstirilor Sf. Alexandru Nevski, Pretoriu, Sf. Ana și Sf. Ștefan.

În cele din urmă, icoana sfanta a fost coborâta in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ghetsimani și asezata în spatele Mormantul Maicii Domnului de lângă Platytera, pentru inchinarea credincioșilor, în așteptarea sărbătorii din 23 august, atunci când procesiunea este reluată, de data aceasta, dinspre Ghetsimani spre capela.

După coborârea icoanei, o Sfântă Liturghie a avut loc la Capela Maicii Domnului de pe Muntele Măslinilor, în Galileea, unde Maicii Domnului I-a fost anunțata Adormirea Sa, de catre un înger.

Revenim, deci, cu imagini de la acest eveniment (vezi ARHIVA - oferite prin Vicar Patriarhal, Episcop Kapitoliados).
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01032 sec - PID: 17958