8

Delegatie de ierarhi din Siria, prezenta in Patriarhia Ortodoxa Rusa (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe al Bisericii, s-a întâlnit la sediul departamentului (DECR) cu o delegație de ierarhi creștini din Siria.

La reuniune au participat: Arhiepiscopul Nifon de Philippopolis, reprezentant al Patriarhului Antiohiei și al întregului Răsări, Patriarhul Moscovei in Patriarhia Moscovei si a Intregii Rusii, Episcopul Isaac de Apameia, vicar al Episcopiei din Damasc (Patriarhia Antiohiei), Arhiepiscopul Joseph Absi (Biserica Greco-Catolică Melkita), Episcopul Armash Nalbandian (Biserica Apostolică Armeană, Catolicosatul din Etchmiadzin); Arhiepiscopul Mor Silwanos Butros (Petru) de Ni'meh (Biserica Ortodoxă Siriacă); Arhiepiscopul Samir Nassar (Biserica Maronita), membri ai personalului DECR, ieromonahul Stefan (Igumnov) și Pr. Mihail Bodanov.

Mitropolitul Ilarion și-a exprimat compasiunea fata de situatia de criza prin care Siria a trecut deja timp de trei ani și pentru ostilitățile neîncetate. Potrivit datelor ONU, peste 260.000 de oameni au căzut victime războiului și 92.000 de cetățeni sirieni au murit, în acești ani. Mitropolitul Ilarion a remarcat sa este vorba despre o tragedie umanitară colosala, care reprezintă o amenințare pentru prezența creștină in regiune. 
"Considerăm că este sarcina Bisericii noastre de a vă ajuta cu tot ce este posibil", a declarat președintele DECR.

Arhiepiscopul Samir Nassar a menționat că trei milioane de cetățeni sirieni au devenit refugiați, ca urmare a războiului, si alte cinci milioane de oameni sunt forțați să migreze dintr-un loc in altul, în interiorul țării.

Mitropolitul Ilarion si-a exprimat speranța in potențialul pacificator al viitoarei Conferințe de la Geneva și a subliniat importanța unirii eforturilor Bisericilor Creștine, în scopul ajutorarii poporului sirian.
Participanții la întâlnire au discutat , de asemenea, despre relațiile dintre creștinii și musulmanii din aceeasi tara. Mitropolitul Ilarion le-a reamintit oaspeților ca Rusia a suferit de pe urma acțiunilor islamiștilor radicali, în special în Caucaz.

Episcopul Armash Nalbandian le-a spus celor prezenți că diaspora armeană a apărut în Siria după genocidul armean și că 10.000 de oameni au fugit din Siria în Armenia, în ultimii ani. 
Reprezentantul Bisericii Apostolice Armene a remarcat faptul că ajutorul umanitar acordat Siriei ajunge, in cea mai mare parte, in taberele de refugiați.

Episcopul Isaac de Apameia le-a garantat participanților că ajutorul umanitar a fost distribuit atât creștinilor cat și musulmanilor.

"Iubim poporul rus și ii mulțumim pentru rugăciun, sprijin și ajutor umanitar", a declarat Arhiepiscopul Mor Silwanos Butros (Petru) de Ni'meh, exprimandu-si aprecierea fata de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe siriace speră ca Rusia și Biserica Ortodoxă Rusă sa continue acordarea de asistență Siriei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
199
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01821 sec - PID: 14436