2

Mecca 2013: 2 milioane de musulmani sosesc in Arabia Saudita (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Peste două milioane de musulmani sunt așteptate să sosească în Arabia Saudită, în următoarele câteva ore, pentru a îndeplini unul dintre cei cinci stâlpi ai credinței islamice: pelerinajul la Mecca. 
 
Cu toate acestea, în comparație cu rata de participare de anul trecut – de peste trei milioane de oameni – exista o scădere, în principal din cauza fricii de contaminarea cu MERS coronavirus, un sindrom respirator similar cu SARS, prima oara înregistrat în 2013 în orasul Jeddah. 
 
Autoritățile saudite spun că "peste un milion de pelerini" a ajuns deja în orașul sfânt și că mai multe mii de persoane erau înghesuite pe esplanada din fața Marii Moschei, ieri dimineata, pentru a lua parte la rugăciunea de vineri. 
 
Având în vedere nivelul ridicat al tensiunilor politice regionale, autoritățile religioase saudite le-au cerut pelerinilor și liderilor religioși sa mențina politica de pelerinaj. Regimul autoritar din Riyadh se teme că tranzițiile în curs de desfășurare în lumea arabo-musulmana ar putea constitui o amenințare la adresa stabilității Arabiei, pornind de la interpretarile fundamentaliste ale Islamului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01467 sec - PID: 6550