3

Memorialul Aron Jean-Marie Lustiger, ridicat in Israel (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Memorialul Aron Jean-Marie Lustiger este o inițiativă evreiasca. Acesta va fi amplasat într-o mănăstire benedictină, care se află într-un sat arab musulman, în inima lui Israel – o frumoasă întâlnire a celor trei religii monoteiste, in jurul unui Arhiepiscop de Paris.

Aron Jean-Marie Lustiger, născut evreu, a devenit Arhiepiscop de Paris, prin voia Papei Ioan Paul al II-lea , fiind unul dintre oamenii din fruntea Bisericii, care au contribuit cel mai mult la apropierea iudeo-creștina in ultimii 30 de ani. Din acest motiv, printre altele, un memorial va fi inaugurat in Israel, miercuri, 23 octombrie 2013, la ora 10:30, în grădinile mănăstirii Abatiei Benedictine din Abu Gosh, lângă Ierusalim – parte din domeniul național francez.

"Acest memorial reflectă dorința evreilor de a-si cinsti cardinalul", a declarat Richard Prasquier, președinte de onoare al CRIF, aflat la baza acestei inițiative.

Memorialul a fost realizat de către una dintre cele mai mari firme de arhitectura din Israel: Efrat Kovalsky Arhitect, care a vazut in acest proiect un "semn de speranță în viitor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0282 sec - PID: 8622