20

Memorialul Aron Jean-Marie Lustiger, ridicat in Israel

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Memorialul Aron Jean-Marie Lustiger este o inițiativă evreiasca. Acesta va fi amplasat într-o mănăstire benedictină, care se află într-un sat arab musulman, în inima lui Israel – o frumoasă întâlnire a celor trei religii monoteiste, in jurul unui Arhiepiscop de Paris.

Aron Jean-Marie Lustiger, născut evreu, a devenit Arhiepiscop de Paris, prin voia Papei Ioan Paul al II-lea , fiind unul dintre oamenii din fruntea Bisericii, care au contribuit cel mai mult la apropierea iudeo-creștina in ultimii 30 de ani. Din acest motiv, printre altele, un memorial va fi inaugurat in Israel, miercuri, 23 octombrie 2013, la ora 10:30, în grădinile mănăstirii Abatiei Benedictine din Abu Gosh, lângă Ierusalim – parte din domeniul național francez.

"Acest memorial reflectă dorința evreilor de a-si cinsti cardinalul", a declarat Richard Prasquier, președinte de onoare al CRIF, aflat la baza acestei inițiative.

Memorialul a fost realizat de către una dintre cele mai mari firme de arhitectura din Israel: Efrat Kovalsky Arhitect, care a vazut in acest proiect un "semn de speranță în viitor".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00918 sec - PID: 25194