3

Cel puțin 109 persoane au fost ucise și peste alte 100 ranite, într-o busculadă, ieri, în timpul festivităților Navratri, lângă un templu din cartierul Datia, din Madhya Pradesh, India.

Busculada a fost declansata de un zvon despre prabusirea unui pod, pe care credinciosii se aflau, peste un rau.

Templul este situat într-o pădure deasă, pe malul râului Sindh. Rapoartele arata ca cel puțin 25.000 de oameni se aflau pe podul in cauza, atunci cand s-a declansat panica.

Navrati este un festival închinat zeitatii hinduse Durga. Cuvântul Navrati înseamnă "Nouă Nopți", în limba sanscrită. În timpul acestor nouă nopți și zece zile, noua forme de Shakti/Devi sunt venerate (însemnând "Putere" sau "Imputernicire", este energia cosmică primordială și reprezintă forțele dinamice care misca totul in întregul Univers, în Hinduism. Shakti este conceptul sau personificarea puterii creatoare divine feminine, uneori menționată ca "Marea Mama Divina", în Hinduism. Pe plan pământesc, Shakti se manifestă cel mai activ prin întruchiparea femeii și creativitate/fertilitate, deși este, de asemenea, prezenta la bărbați, într-o forma potențiala, nemanifestata, sustine Hinduismul). A zecea zi este denumita Vijayadashami sau "Dussehra". Navratri este un festival de importanță majoră și este sărbătorit cu mare zel, peste tot in India.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
197
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01284 sec - PID: 14436