2

Germania ar trebui să primeasca înapoi corpul neinsufletit al lui Erich Priebke, un criminal nazist de război, decedat, caruia i-a fost refuzată înmormântarea în Roma și Argentina, conform unui comunicat emis ieri, la ora amiezii, de liderul comunității evreiești din capitala Italiei.

Priebke a murit vineri, la Roma, unde a executat o sentință pe viață, de arest la domiciliu. El a fost condamnat în 1998, pentru participarea sa, în 1944, la uciderile în masă din Fosse Ardeatine, unde soldații germani au împușcat mortal 335 de civili. El a impuscat 100.

"Există o singură soluție, solicitarea logica de revenire în țara în care s-a născut, pentu a fi inmormantat in Germania, in orasul sau natal", a declarat Riccardo Pacifici, într-un interviu telefonic pentru DPA. Fostul căpitan SS provine din Hennigsdorf, in Brandenburg.

Argentina, tara in care Priebke a scăpat după cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a exclus, vineri, posibilitatea ca acesta să fie îngropat în Bariloche, orașul în care a trăit până când a fost extrădat în Italia, în 1995.

O zi mai târziu, poliția italiană a declarat că va interzice orice formă de înmormântare publica. Vaticanul a spus că nu va permite o ceremonie în vreo biserica din centrul Romei, iar primarul capitalei italiene a spus că nu vrea ca Priebke să fie îngropat acolo.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01329 sec - PID: 28959