35
Germania ar trebui să primeasca înapoi corpul neinsufletit al lui Erich Priebke, un criminal nazist de război, decedat, caruia i-a fost refuzată înmormântarea în Roma și Argentina, conform unui comunicat emis ieri, la ora amiezii, de liderul comunității evreiești din capitala Italiei.

Priebke a murit vineri, la Roma, unde a executat o sentință pe viață, de arest la domiciliu. El a fost condamnat în 1998, pentru participarea sa, în 1944, la uciderile în masă din Fosse Ardeatine, unde soldații germani au împușcat mortal 335 de civili. El a impuscat 100.

"Există o singură soluție, solicitarea logica de revenire în țara în care s-a născut, pentu a fi inmormantat in Germania, in orasul sau natal", a declarat Riccardo Pacifici, într-un interviu telefonic pentru DPA. Fostul căpitan SS provine din Hennigsdorf, in Brandenburg.

Argentina, tara in care Priebke a scăpat după cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a exclus, vineri, posibilitatea ca acesta să fie îngropat în Bariloche, orașul în care a trăit până când a fost extrădat în Italia, în 1995.

O zi mai târziu, poliția italiană a declarat că va interzice orice formă de înmormântare publica. Vaticanul a spus că nu va permite o ceremonie în vreo biserica din centrul Romei, iar primarul capitalei italiene a spus că nu vrea ca Priebke să fie îngropat acolo.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01337 sec - PID: 18347