2

Peste 100 de asociații i-au cerut Papei Francisc infiintarea unei comisii a adevărului în Spania, solicitand ca Biserica Catolica să-si ceara scuze pentru sprijinirea loviturii de stat militare și a regimului lui Franco.

De asemenea, ele au spus ca spera ca Papa sa sprijine eforturile lor de a face lumina asupra a ceea ce s-a întâmplat cu miile de oameni care au dispărut în timpul războiului civil (1936-1939) și in Spania Franchista.

Asociațiile victimelor și cei care lucrează pentru recuperarea memoriei istorice au mai spus, de asemenea, ca beatificarea celor 522 de "martiri ai credinței", nu trebuia sa aiba loc, în Tarragona (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), numind-o un act politic si franchist al ierarhiei ecleziastice, de  glorificare a unor victime si de canonizare in masa, pentru a se uita de represiunea regimului lui Franco, inclusiv a Bisericii.

Ceremonia din Tarragona a fost cea mai mare beatificare care a avut loc vreodata in Biserica Spaniola, a unor "martiri ai secolului al XX-lea, care au fost marturisitori ai credinței si care au preferat să moară decât să trădeze", conform Conferinței Episcopale Spaniole. 

Conform asociatiilor in cauza, Biserica Catolică a susținut revolta militară a lui Franco împotriva Republicii Spaniole, în 1936, și a considerat războiul civil drept o "cruciadă".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01237 sec - PID: 11981