4

Roma: Expozitie despre Cleopatra, ultima regina egipteana (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ultima regina a Egiptului ajunge în Orașul Etern sub forma unei expoziții despre una dintre femeile cele mai fascinante, inteligente și controversate din istorie: Cleopatra VII (69-30 dupa Hristos). 

Expozitia s-a deschis in ultimele zile si va tine pana pe 2 februarie, la Muzeul Chiostro del Bramante din Roma, curator fiind Giovanni Gentili. Expozitia este împărțita în nouă secțiuni, afișând 180 de artefacte împrumutate de la prestigioase muzee naționale și internaționale, printre care Muzeul Egiptean din Torino, Muzeul Vatican, Muzeul Britanic din Londra și Luvrul din Paris.

Expoziția investighează relația Cleopatrei cu Roma (46-44 d.Hr.), atunci când, în vârstă de doar putin peste douăzeci de ani, ea l-a cucerit pe Iulius Cezar și apoi pe Marc Antoniu. Un adevarat star al timpului său, prezența Cleopatrei a avut un mare impact cultural și politic.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
273
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02611 sec - PID: 7262