2

Liban: Shahe Panossian, nou Primat al Bisericii Ortodoxe Armene (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Saptamana trecuta, Consiliul Eparhial din Liban s-a intrunit la Biserica Sf. Nishan din Beirut, pentru a alege un nou Primat, dintr-o lista scurtă de trei nume. Consiliul l-a ales pe Episcopul Shahe Panossian, care a avut cel mai mare număr de voturi.

Episcopul, care a aderat la frăție în 1971, a fost hirotonit diacon în 1976 și preot în 1980. Din 1982 pana in 2006 a slujit, ca preot in Salonic (Grecia) si in Florida, Chicago și New Jersey, în Statele Unite ale Americii.

În 2006, Panossian s-a întors în Liban, în calitate de decan al Seminarului, până în 2011. În 2008 a fost hirotonit episcop și, din 2011, el a fost Vicar Pontifical pentru Kuweit și țările din Golf.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01361 sec - PID: 12207