2

Patriarhia de Pec si-a marcat, ieri, ziua – Acoperamantul Maicii Domnului (c. Iul.) – cu o Sfântă Liturghie oficiata de Patriarhul Irineu, al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), împreună cu episcopul Teodosije de Raska si Prizren.

Patriarhul Irineu a declarat că Patriarhia de Pec înseamnă foarte mult pentru poporul sârb, ca centru spiritual, sediu istoric al Patriarhilor Serbiei și punct central al poporului sârb.

Comentand cu privire la situatia sfantului lacas sarb, care astăzi este păzit de către membrii poliției din Kosovo, in loc de cei ai KFOR, Patriarhul a spus că poporul și Biserica vor supraviețui în acest domeniu, indiferent de paza mănăstirii.

"În cazul în care isi fac datoria onorabil, le vom fi recunoscători, dar noi vom fi aici, indiferent de cine sta în picioare langa poarta", a spus Patriarhul Irineu.

Patriarhia de Pec a fost aparata de către soldații KFOR, din iunie 1999, dar din 19 august, aceasta datorie a revenit unitatii multietnice a poliției din Kosovo, care se ocupă de conservarea siturilor culturale și religioase din Kosovo-Metohija.

În momentul de față, soldații internaționali din provincie asigura doar Mănăstirea Visoki Decani.

Sârbii ar trebui să voteze pentru cei mai buni dintre ei – a declarat Patriarhul Irineu, catre sârbii din Kosovo-Metohija, referindu-se la alegerile locale viitoare, sa voteze pentru oamenii de onoare și cu autoritate.

Patriarhul Irineu a declarat că ar fi tragic dacă sârbii ar boicota alegerile și nu ar reuși să formeze guvernul în regiunile în care ei alcătuiesc majoritatea populației.

"În cazul în care sârbii au ocazia sa voteze", a spus Patriarhul Irineu, "să voteze pentru cel mai bun dintre ei, pentru oameni cu nume și autoritate, al căror cuvânt va însemna ceva".

Având în vedere că poporului sârb ii lipsește unitatea, rata de participare sârbă la alegeri ar trebui să fie "toti sau niciunul", ca singura care se poate dovedi salutară și folositoare, a mai spus liderul SPC.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01171 sec - PID: 13128