44
O masă rotundă pe tema artei religioase moderne a avut loc la Școala de Arte Frumoase "Beato Anjeliko" din Milan, în cadrul unei conferinte organizate de fundatia "Rusia Crestina".

Vorbind despre arhitectura bisericilor contemporane din Rusia, Serge Tchapnine a subliniat problemele existente astazi: ruperea tradiției, de arhitectura; imitația oarbă a secolelor trecute, numarul redus al ideilor creative, lipsa unor adevărati arhitecți profesioniști in comunitățile religioase și a expertizei de specialitate în Biserica.

Toate acestea împiedică apariția unui stil de arhitectură religioasă modernă. "Suntem abia la inceput, in găsirea stilului noilor biserici ortodoxe din Rusia" a declarat acesta.

Irina Yazykova, Doctor în Istoria Artei și expert în teologia icoanei, a discutat despre tendințele actuale în iconografie: iconografia în Rusia crește atât de impetuos, haotic și există mai multe întrebări decât răspunsuri. Putem spera sa ajungem la nivelul iconarilor din trecut? Iconografia isi poate găsi locul său în cultura contemporană, sau ne referim, mai degraba, la o subcultură? În ce măsură putem combina tradiția cu libertatea de creație?

Criticul de artă Rodolfo Balzarotti din Milano a încercat o interpretare a culturii prin prizma Pr. Pavel Florensky și a filosofului francez Jacques Maritein, pe de o parte, si comparand capelele create de Matisse și Rotko pe de alta parte.

Conferința va continua la Moscova, in perioada 8-10 noiembrie. Pana atunci, informatia va ramane pe pagina noastra Home, in rubrica centrala "Semnal Evenimente"…
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01117 sec - PID: 2914