2

Unui ziar creștin din Malaezia i s-a interzis folosirea cuvantului "Allah" in referirile sale la Dumnezeu, conform deciziei unui tribunal, pe o problemă care a intetit tensiunile religioase și a ridicat întrebări cu privire la drepturile minorităților in tara, conform unui raport Reuters, citat de presa occidentala.

In unanimitate, ieri, cei trei judecători musulmani ai Curtii de Apel din Malaezia au anulat o hotărâre anterioara a unei instante inferioare, din 2009, conform careia versiunea în limba malay a ziarului Herald putea folosi cuvântul Allah – pe care mulți creștini din Malaezia spun ca il folosesc de secole (vezi foto, Allah, inclus in vocabularul Malay).

Judecatorii sustin ca folosirea de catre crestini a acestui cuvant ar provoca confuzie în comunitate.

Avocații ziarului catolic au susținut, la randul lor, ca numele de Allah precede Islamul și a fost folosit pe scară largă de către creștinii vorbitori de limba malay, de secole. Ei spun că vor apela la cea mai inalta instanta a Malaeziei.

Creștinii din Indonezia și mare parte din lumea arabă folosesc cuvântul fără nicio opoziție din partea autorităților islamice.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01238 sec - PID: 29393