25
Unui ziar creștin din Malaezia i s-a interzis folosirea cuvantului "Allah" in referirile sale la Dumnezeu, conform deciziei unui tribunal, pe o problemă care a intetit tensiunile religioase și a ridicat întrebări cu privire la drepturile minorităților in tara, conform unui raport Reuters, citat de presa occidentala.

In unanimitate, ieri, cei trei judecători musulmani ai Curtii de Apel din Malaezia au anulat o hotărâre anterioara a unei instante inferioare, din 2009, conform careia versiunea în limba malay a ziarului Herald putea folosi cuvântul Allah – pe care mulți creștini din Malaezia spun ca il folosesc de secole (vezi foto, Allah, inclus in vocabularul Malay).

Judecatorii sustin ca folosirea de catre crestini a acestui cuvant ar provoca confuzie în comunitate.

Avocații ziarului catolic au susținut, la randul lor, ca numele de Allah precede Islamul și a fost folosit pe scară largă de către creștinii vorbitori de limba malay, de secole. Ei spun că vor apela la cea mai inalta instanta a Malaeziei.

Creștinii din Indonezia și mare parte din lumea arabă folosesc cuvântul fără nicio opoziție din partea autorităților islamice.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00918 sec - PID: 19569