2

În discursul său de deschidere a celei de-a 3-a Conventiii a Armenilor Europeni, Sanctitatea Sa Aram I i-a cerut Turciei să "returneze bisericile armene, proprietarilor de drept, poporului armean".

Vorbind despre lupta poporului armean pentru dreptate, acesta a spus că "numeroase studii, publicații, cursuri, seminarii și conferințe, coroborate cu dovezile istorice și cu declaratiile martorilor oculari, arata zeci de ani de articulare concretă a luptei poporului armean pentru recunoașterea genocidului armean. Contactele cu cercurile politice și colaborarea cu actori ai societății civile, în continuare ajuta la sensibilizarea oamenilor privind genocidul armean. Acest prim genocid al secolului 20 a devenit, acum, parte integrantă a agendei internaționale".

Potrivit Catolicosul Aram I, "acceptarea adevărului și compensarea victimelor genocidului, ca parte a unui proces de vindecare și reconciliere, nu reprezinta doar probleme juridice legate de mecanisme și de proceduri specifice, ci reprezintă un imperativ moral, care se află în centrul drepturilor omului și, ca atare, trebuie să fie recunoscute, respectate și puse în aplicare de către națiuni și state, în toate circumstanțele".

Vorbind despre proprietățile Bisericii Armene, Sanctitatea Sa a amintit că "acestea nu pot fi considerate abandonate, pentru că armenii nu au lăsat proprietățile lor prin propria lor alegere, ci au fost amenințați și forțați să le părăsească. Prin urmare, proprietățile armenilor au fost confiscate cu forța de către stat. Confiscarea proprietăților, în toate împrejurările, este nu doar ilegala, ci este, de asemenea, o crimă împotriva umanității. Poporul armean este proprietarul legitim al proprietăților sale. Turcia trebuie să fie curajoasa si sa accepte adevărul".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01337 sec - PID: 6550