2

Arhiepiscopul grec-ortodox Antoine Shedrawi, Mitropolit de Mexic și America Centrală, a condamnat uciderea zilnica si hărțuirea creștinilor, în timpul unei vizite în această săptămână la patriarhul maronit din Liban, Mar Bechara el-Rahi (foto).

Creștinii din Orientul Mijlociu sunt "indigeni", a spus Arhiepiscopul, adăugând că ei isi vor apăra țara lor până la "ultima picătură de sânge". Acesta a mai spus că a evidentiat, in Mexic, situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

Episcopul a fost însoțit de Episcopul din Chile, Sergio Abed. Acesta din urma a declarat: "Suntem astăzi aici, pentru a participa la Sfântul Sinod. Am venit pentru a-l vizita pe Patriarh si pentru a vedea starea națiunii, pe fondul situației rușinoase la care s-a ajuns, în special in ce priveste situația creștinilor".

"Ne place să trăim cu toată lumea, și nu acceptăm ca cineva să ne învețe cum trebuie să coexistam. Mesajul nostru este unul de iubire și pace, pentru că Dumnezeul păcii este Domnul nostru Iisus Hristos, și Dumnezeu este iubire. Istoria noastră este cunoscuta, precum și rădăcinile noastre, iar aceasta este misiunea noastră pe care o indeplinim cu mândrie și bucurie", a mai spus el.

"Suntem tesatura din Orientul Mijlociu și refuzăm să devenim străini. Noi, prin urmare, nu le vom permite să șteargă istoria noastră. Aceasta este datoria noastră în diaspora și, fără prezența Bisericii, copiii noștri si-ar rupe legăturile cu țara lor mamă. Suntem îngrijorati sa vedem guvernele iresponsabile care au grijă de toate, cu excepția patriei noastre. Sperăm că vom vedea din patria noastră, cea mai bună țară", a adăugat Episcopul Abed.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01291 sec - PID: 12692