32
Mitropolia Moldovei a primit, in aceste zile, noi suprafete de pamant în stanga Nistrului, conform unui raport al Mitropoliei Republicii Moldova, de sub Patriarhia Moscovei.

Darul a fost oferit, in preajma aniversării a 150 de ani de la înființarea Mănăstirii Noul Neamț, de catre omul de afaceri Ivan Sergheevici Nesterov. De asemenea, omul de afaceri Piotr Ivanovici Serbu a oferit, spre folosința Mitropoliei, două iazuri.

Cei doi oameni de afaceri sunt cunoscuți în zonă ca mari antreprenori și ctitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova. Mitropolitul însuși s-a deplasat la fața locului, însoțit de consilierii săi și de iconomul Mănăstirii Noul Neamț, Arhimandritul Sebastian Moroșanu, conform aceluiasi raport, care citeaza surse din Manastirea Noul Neamt.

Pe terenurile oferite Bisericii Ortodoxe din Moldova de către omul de afaceri Nesterov Ivan Sergheevici se va înființa o mănăstire de maici, avînd ca preot slujitor pe clericul mănăstirii Noul Neamț, egumenul Onufrie (Ucraineț), mai informeaza aceleasi surse.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01396 sec - PID: 10602