2

O mulțime de oameni s-a adunat, ieri, în fata terasei familiei Kosmas, care s-a umplut cu polițiști, executori judecătorești și reprezentanți ai Mănăstirii Marea Lavră din Muntele Athos.

Tensiunea de pe insula Skopelos, din Marea vest Egee, Grecia, s-a intensificat, explodand în special pe plaja din Glisterio. Reprezentanții Mănăstirii Marii Lavre au sosit pe insulă însoțiti de polițiști, în scopul preluarii proprietatii care a aparținut familiei Kosmas pentru mai mult de o sută de ani.

Polițiștii din trupe speciale, care au venit cu pistoale, catuse si cagule, au blocat drumurile din jur și au invadat proprietatea familiei. Ei au încătușat doi dintre copiii familiei, care nici macar nu opusesera rezistenta.

Doamnei Kosmas, proprietara tavernei, i s-a facut rau și si-a pierdut cunostinta, un fapt care nu pare să ii fi mișcat pe călugări și pe polițisti. Locuitorii de pe insula au umplut străzile din jur, tipand la "invadatori" pentru a-i lasa sa treaca mai departe.

Lucru ciudat, în acest caz, este că reprezentanții mănăstirii au încercat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească în favoarea lor, în trecut, dar când au ajuns la trasarea granitelor proprietatii acest lucru nu a mai fost posibil. Se pare că decizia instanței de judecată nu se bazeaza pe frontierele existente, ci pe desene și modele false.

Din acest motiv, familia Kosmas a depus un ordin de stopare a executării, urmand un nou proces, în Volos, astazi, 16 octombrie, dar se pare că Mănăstirea Marea Lavră de la Muntele Athos s-a grăbit să gaseasca o solutie inca de ieri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01546 sec - PID: 6855