2

Arhiepiscopul Antonio Arregui, Arhiepiscop de Guayaquil și președinte al Conferinței Episcopale din Ecuador (CEE), l-a felicitat pe Președintele ecuadorian Rafael Correa, pentru poziția sa ferma vizavi de posibila legalizare a avortului.

Correa a amenințat să demisioneze din calitatea de președinte, în cazul în care membrii propriului partid, "Alianza Pais", continuă să facă presiuni pentru aprobarea unei reforme care ar legaliza avortul in tara din America de Sud.

"Ei pot face ce vor. Eu nu voi aproba dezincriminarea avortului", a declarat Correa, potrivit unui raport al BBC. "M-au costat mai mult trădările propriilor mei presupusi prieteni, decât actele vrăjmașilor mei. În cazul în care aceste acte de trădare și loialitate cor continua, voi demisiona".

Într-o declarație trimisă Agenției de știri Fides, Arhiepiscopul Arregui s-a declarat "impresionat de curajul cu care Președintele a vorbit". Poziția Bisericii fata de avort, a continuat el, este bine cunoscuta și clara.

Fides a raportat că Biserica Catolică din Ecuador va emite o declarație oficială în această săptămână, pe aceasta tema.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00898 sec - PID: 11981