2

Trimișii Bisericilor Ortodoxe din Rusia și Ucraina au inaltat o statuie monumentala a lui Hristos, in partea superioara a Muntelui Heruvimilor, în orașul sirian Saidnaya. Statuia simbolizeaza speranta si pace, conform unei informatii oferite ascultatorilor sai de radioul Vocea Rusiei.
Academia Teologică din Moscova, care a fost curator al proiectului, a raportat astăzi că acest monument ar trebui să devină un simbol al speranței tuturor creștinilor, de incetare a oricaror vărsari de sânge în Siria.

"Reprezentarea lui Hristos, cu gestul binecuvântării, este amplasata pe traseul de pelerinaj istoric din Constantinopol spre Ierusalim, la o înălțime de 2100 de metri", au spus curatorii. Sculptura poate fi vazuta chiar si din Liban, Iordania, Palestina și Israel".

Instalarea monumentului a fost legata de sărbătoarea ortodoxă a acoperamantului Maicii Domnului și sărbătoarea musulmană Kurban Bayram.

Pe parcursul celor trei zile, cat timp lucrările erau în curs de desfășurare, părțile aflate în conflict au suspendat operațiunile militare în zonă și au privit instalarea statuii, care a fost numita "Am venit pentru a salva lumea", conform unor declaratii ale reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse.

Monumentul a fost realizat grație Fundației rusesti "Moștenirea Spirituală a Sfântului Pavel", cunoscuta pentru proiectele sale de caritate in Orientul Mijlociu, conform unui raport al VoR.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01161 sec - PID: 6404