2

Parchetul din orașul Chambery a blocat primul mariaj gay franco-marocan, după ce o instanță locală decisese, in 11 octombrie, că mecanicul in varsta de 55 de ani, Dominique, și Mohammed, un tânăr elev marocan, pot merge mai departe cu relatia lor si se pot "casatori". 

Avocatul lor, Didier Besson, care spera sa rastoarne temeiul juridic care contesta in prezent dreptul la mariaj al cuplurilor gay de cetățenie mixtă, a depus deja un recurs în Chambery.

Franța a legalizat căsătoria gay în luna mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dar a adăugat că, din cauza convențiilor bilaterale, cetățenii francezi nu se pot căsători cu cetățeni de același sex din 11 țări: Algeria, Bosnia și Herțegovina, Cambodgia, Kosovo, Laos, Muntenegru, Maroc, Polonia, Serbia, Slovenia și Tunisia. 

Grupurile pentru drepturile homosexualilor au contestat imediat legea, spunand ca este  discriminatorie, si au facut apel la Ministerul Justitiei pentru a oferi un "raspuns politic rapid".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01352 sec - PID: 29385