4

Papa Francisc a spus, ieri: "Hristos ne invită să iesim și să aducem cu noi bucuria Evangheliei", reflectand astfel asupra apostolicitatii Bisericii.

"Apostol", de fapt, este un cuvânt grecesc care înseamnă "trimisul", a explicat Papa.

"Apostolii au trait cu Iisus, au auzit cuvintele Lui, au împărtășit viața Lui, și mai presus de toate au fost martori ai Mortii și Invierii Lui", a spus el. "Credința noastră, Biserica pe care Hristos o dorea, nu se bazează pe o idee, sau pe o filozofie, ci pe Hristos Însuși". 

Totul "este ca un râu care curge prin istorie, se dezvolta, se iriga, dar apa care curge este mereu cea care vine de la izvor, din Hristos: El este Cel Înviat, Viata, și cuvintele Lui nu trec", a spus Papa.

"Hristos ne invită pe toți să ne intalnim cu alții, El ne trimite, El ne cere să umblam pentru a aduce bucuria Evangheliei!"

"O Biserica, care se închide în sine și rămâne în trecut, isi trădează propria sa identitate", a incheiat Papa. "Iar de acum, să ne redescoperim toată frumusețea și responsabilitatea de a fi o Biserica apostolică!".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
336
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02308 sec - PID: 26023