3

Vaticanul, Biserica si - sportul: Cursa de 100 metri credinta (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O "zi de sărbătoare" în jurul… sportului, este organizata la Vatican, in ideea "revigorarii valorilor educaționale, a valorilor culturale și spirituale ale sportului", in ziua de 20 octombrie 2013, conform unei declarații a Consiliului Pontifical pentru Cultură.

Evenimentul va avea loc in Piata Sf. Petru, de la 08:30. Se va încheia cu rugăciunea de duminică Angelus, prezidata de Papa, la ora 12.

Cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, a explicat: "sportul este forumul preferat pentru dialogul dintre Biserica si cultura și lumea tinerilor".

Programul include o cursa de 100 de metri, intituala deja de presa internationala drept "Cursa de 100 de metri credinta", care se deruleaza pe traseul Conciliazione – Piața Sf. Petru.

Aproximativ 5.000 de persoane sunt așteptate: tineri din parohiile și școlile din Roma, reprezentanți și celebrități din lumea sportului, a divertismentului, muzicii, jurnalismului, culturii și religiei.

Papa Benedict al XVI-lea asigura, la randul sau: "Sportul prezinta un potențial educativ remarcabil, în special în rândul tinerilor, fiind de importanță majora în formarea persoanei".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
381
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02215 sec - PID: 26016