2

Lucrările unui proiect sunt aproape de terminare, legate de o biserică ortodoxă veche de 1.800 de ani, situata pe insula Kameriye, în orașul de la Marea Egee, Marmaris, considerata a fi cea de-a doua casă a Maicii Domnului, din Turcia.

Aceasta este pregatita sa fie deschisa turistilor, conform Agenției Anadolu.

Marmaris Trade Center (OTM) a inițiat un proiect înca din 2010, de restaurare a bisericii și de redeschidere a acesteia pentru credinciosii si turistii care vor sa se casatoreasca. Proiectul, intitulat "Cinci piese de aur", a fost aprobat de administratia provinciei, in luna februarie. 

Președintele OTM, Mehmet Baysal, a declarat că lucrările de restaurare, ale proiectului, au fost stabilite pentru a începe în curând. El a spus că o echipă formată din experți ai culturii și din Direcția Turismului și Consiliul Mugla al Monumentelor au facut o serie de notari vizavi de istoria, structura arhitecturală a Insluei Kameriye și au adunat informații despre biserici similare, pentru a crea o bază de date necesara proiectului de restaurare.

Biserica Kameriye, la care se ajunge dupa o călătorie de 20 de minute cu barca, din Bozburun, este vizitata de o mulțime de turiști în lunile de vară, în special de ortodocsi.

Unii turiști se opresc pe insula si aprind lumânări si candele într-o capelă numită "Biserica Ruinată". Altii, innoada bucăți de pânză, din propria vestimentatie, de copacul din fața bisericii, obisnuiti sa isi puna o dorinta care urmeaza sa li se indeplineasca.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02903 sec - PID: 8418