2

Reprezentanții Bisericilor Grec-Ortodoxe, Apostolice Armene și Custodia Tarii Sfinte (franciscan-catolica) au semnat de curand un document de restaurare a scheletului și ferestrelor Bisericii Nașterii Domnului din Betleem, cu compania italieneasca Piacenti. Compania are sediul în Prato (Toscana).

Semnarea actului oficial a avut loc la palatul prezidențial din Betleem, marcand sfârșitul unui proces indelungat de decizie. Cele trei biserici au ajuns la un acord la sfârșitul anului 2008, și în 2010, sub auspiciile Autorității Palestiniene, au semnat un angajament de efectuare a unor studii științifice preliminare.

Vrem sa amintim, in plus, ca studiile efectuate asupra acoperișului, din 2010, de către IVALSA (Institutul de Evaluare a Speciilor Arboricole, al Consiliului Național Italian de Cercetare, CNR), au arătat că structura actuala Bisericii Nasterii Domnului din Betleem prezinta cinci tipuri diferite de lemn.

Cele mai vechi, grinzile de cedru, datează din secolele VI-VII.

In cadrul structurii, mai sunt prezente, insa, si esente de stejar, care nu cresc în Orientul Mijlociu, și larice, care sunt absente in regiune.

Analiza dendrocronologica datează acești copaci pe la începutul secolului al XV-lea, fiind adusi din Alpii italieni.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
246
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03166 sec - PID: 26233