2

Cricket: Vaticanul isi lanseaza propriul club de cricket, international (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Consiliul Pontifical pentru Cultură a anuntat instituirea unui club de cricket propriu al Vaticanului, care va atrage jucători din țări din întreaga lume vorbitoare de limba engleza, pentru care acest sport rămâne extrem de popular.

Lansarea vine ca parte a unui program mai amplu de inițiative sportive (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), urmand sa fie prezentata la modul oficial abia la la o conferință de presă de marțea viitoare, 22 octombrie (pana atunci, permitem ca informatia sa ramana postata pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente).

Echipa Vaticanului va fi, în principal, constituita din preoți și seminariști care au jucat cricket în țările lor de origine și sunt dornici să păstreze obiceiul si la Roma.

Organizatorii prevăd unele perspective interesante, ecumenice și interreligiose, pentru acest club și sunt, de asemenea, în căutarea unor surori religioase interesate de formarea clubului feminin.

Forța motrice din spatele acestei idei este ambasadorul australian la Vatican, John McCarthy, un jucător pasionat el însuși și fost membru al Sydney Cricket Ground Trust. 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01077 sec - PID: 12973