22
Târnosirea bisericii din lemn „Buna Vestire” a parohiei Troianu din municipiul Râmnicu Vâlcea

Duminică, 20 octombrie 2013, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie şi târnosirea bisericuţei din lemn cu hramul „Buna Vestire” din Parohia Troianu, municipiul Râmnicu Vâlcea.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei de stat, locale şi centrale, preoţi şi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea, din eparhie, dar şi din ţară.

Credincioşii prezenţi la sărbătoare se vor putea închina la racla cu Moaştele Sfântului Antonie ce vor fi aduse sâmbătă, 19 octombrie, orele 16,30, de la Mănăstirea vâlceană Iezer.

La ieşirea din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe drumul naţional DN 67, Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu, în cartierul Copăcelu, pe partea dreaptă a drumului, la capătul unei alei de brazi, se înalţă biserica cu hramul „Înălţarea Domnului”.

În curtea bisericii parohiale se află şi o bisericuţă veche din lemn cu hramul „Buna Vestire”. Ctitorul acestei sfinte biserici este Pr. Ştefan Constantinescu (1859 – 1919), care în anul 1883, împreună cu enoriaşii, au adus această biserică din localitatea Bălceşti, judeţul Argeş spre a fi de folos credincioşilor din această zonă.

Ultimele lucrări de renovare a bisericii, necesare datorită stadiului avansat de degradare, au fost realizate în perioada 2012 – 2013, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Gherasim, la iniţiativa preoților slujitori Pr. paroh Florin Mihael Popa şi Pr. coslujitor Mihail Pretorian, cu sprijinul familiilor Valerică Pîslaru, Dumitru Lovin şi Filoftea Presură şi cu aportul enoriaşilor.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01052 sec - PID: 15648