22
O biserica ortodoxă ruseasca, considerata printre cele mai importante din Alaska, se afla in prezent intr-un proces de restaurare care costa 400.000 de dolari.

Conform Peninsula Clarion, Biserica Adormirea Maicii Domnului, situata în orașul Kenai, este veche de 118 ani și este considerată ca fiind printre lacasurile de frunte și cele mai durabile ale Rusiei, în Alaska de astăzi.

Printre alte artefacte istorice, biserica conține o copie din secolul 17 a icoanei vechi de 400 de ani a "Maicii Domnului din Kazan", originalul acesteia dispărand în Rusia în 1904. Icoana este cea mai veche piesă de artă non-nativa din Alaska.

Un purtator de cuvant al Lacasuri Ortodoxe Sfinte Rusesti din Alaska - ROSSIA, organizația care s-a ocupat de strangere de fonduri (400.000$) pentru restaurare, a declarat că Adormirea Maicii Domnului a fost prima din multele biserici inscrise pe lista de restaurare a asociatiei.

Biserica este una dintre cele 49 de locații, desemnate in Alaska drept punct de reper istoric național, din care 35 sunt biserici ortodoxe ruse.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01153 sec - PID: 19699