3

Lunea viitoare, problema lăcașurilor de cult va fi strecurata si ea pe agenda convorbirilor la nivel înalt, care vor avea loc intre Președintele rus Vladimir Putin și Primul-Ministru al Indiei, Manmohan Singh.

Moscova intenționează să ceară permisiunea de a construi o biserica ortodoxa ruseasca in Delhi (Lutyen), conform oficialilor de rang înalt din ambele națiuni, care au facut o declaratie in acest sens, pentru Telegraph.

În schimb, Rusia va indica faptul că guvernul federal condus de Putin va interveni pentru a salva Templul Krishna de la demolare, acesta fiind amenințat de către autoritățile locale din Moscova.

Societatea Internațională pentru Conștiința Krishna (ISKCON), care a construit templul din Moscova, i-a scris, de asemenea, Primului-Ministru Singh ca doreste ca acesta sa intervina pentru a salva templul.

Tensiunile de acest fel, deși aparent minore, au potențialul de a tulbura relațiile dintre cele doua popoare.

Aripa rusa a ISKCON spune că are peste 25.000 de adepți în Rusia. Dar, în 2004, autoritățile de la Moscova au demolat un templu, pentru a construi o stație de metrou.

Un al doilea templu a fost construit, contra sumei de 2,5 milioane de dolari, din donații, dar oficialii de la Moscova au retras permisiunea și au cerut ISKCON să părăsească proprietatea incepand cu luna iulie a acestui an.

După ce India a intervenit diplomatic, acest termen a fost prelungit. Propunerea Rusiei ii oferă șansa unei rezoluții de durată.

Biserica Ortodoxă Rusă, de cealalta parte, a deschis o parohie in New Delhi în 2011. Acum, Rusia intenționează să-i ceară Indiei sa ii permita să construiască o biserică pe proprietatea diplomatica închiriata deja pentru Centrul Rus de Știință și Cultură, la New Delhi, la doar 1 Km de Parlament.

Intâlnirea dintre Singh si Putin, la Moscova, va fi dominată si de alte chestiuni "trecatoare", cum ar fi neintelegerile care încetinesc vânzarea a două reactoare nucleare rusești pentru Centrala Kudankulam, din Tamil Nadu. India mai este, de asemenea, preocupata de inchirierea unui submarin nuclear din Rusia, mai ales după ce i s-a scufundat INS Sindhurakshak în luna august, după o serie de explozii la bord.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
286
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03328 sec - PID: 26233