12

Primatii din ce în ce mai fragilelor Biserici Grec-Ortodoxe din Orientul Mijlociu vor sa se întâlnească în Cipru, pentru a discuta despre viitorul lor în regiune.

Reuniunea este încă în curs de planificare, dar principalul subiect de discuție va fi instabilitatea din Siria și Egipt. Insa, mai important, acestia vor decide ce trebuie să facă Biserica lor in legatura cu asta.

THEODOROS II – Patriarhul grec-ortodox al Alexandriei, a spus: "Marea întrebare este ce se va întâmpla maine? Au creștinii de gând să se mute din Orientul Mijlociu? Este ceea ce ne dorim? Este bine sa se intample asta?". În timpul unei vizite la Roma (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), Theodoros al II-lea, Patriarhul grec-ortodox al Alexandriei, a spus că Bisericile lor trec prin momente foarte dificile.
Liderul egiptean, împreună cu patriarhii grec-ortodocsi ai Ierusalimului și Antiohiei și cu Arhiepiscopul Ciprului, vor discuta, de asemenea, despre dezvoltarea unei campanii de întâlni cu liderii lumii, carora vor incerca sa le explica greutățile cu care se confrunta Bisericile lor în Orientul Mijlociu.

THEODOROS II a mai zis: "În primul rând vom vizita Uniunea Europeană, il vom vizita, de asemenea, pe Președintele Putin al Rusiei, si foarte curând il vom vizita pe Președintelui Obama".
Rezultatul așteptat de la aceste reuniuni cu liderii mondiali este încă unul neclar. Dar, Patriarhul Theodoros al II-lea și-a găsit un sprijin puternic intr-un alt personaj de frunte: Papa Francisc. Cei doi lideri religioși s-au întâlnit, pentru prima dată, în timpul vizitei Patriarhului la Roma (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
THEODOROS II a mai declarat: "Papa Francisc cunoaște bine problemele care ne afectează. Este foarte ingrijorat de situatie". Papa Francisc a făcut mereu apel pentru pace în Egipt și Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). De asemenea, el le-a cerut tuturor creștinilor din întreaga lume să fie atenti si sa ii ajute pe frații creștini din Orientul Mijlociu. Mesajul rezoneaza bine cu cel al Patriarhului Theodoros al II-lea, care i-a mulțumit Papei pentru promovarea pacii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02873 sec - PID: 8622