3

Patriarhul melkit Grigorie III Laham, liderul creștin al Siriei, a spus ca doua bombe au fost descoperite in Catedrala veche Constantin și Elena, în orașul rebelilor Yabroud.

Una dintre bombe fusese amplasata în camera de spovedanie a "uneia dintre cele mai vechi biserici din lume", conform dezvăluirilor acestuia.

În cadrul unei vizite efectuate la Londra, pentru a evidenția persecuția asupra creștinilor în războiul civil (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Patriarhul Grigorie al III-lea a spus ca cele două bombe au fost găsite la Catedrala Constantin și Elena, în orașul rebelilor, Yabroud.

Nu numai ca este una dintre cele mai vechi biserici din lume, dar se află într-un oraș în care creștinii și musulmanii sunniți au rezistat până acum eforturilor grupurilor rebele afiliate Al-Qaeda.

Patriarhul a spus că, la începutul dimineții zilei de marți, două bombe controlate de la distanță au fost descoperite în biserică, una dintre ele în camera de spovedanie. El a mai precizat, de asemenea, că familiile creștine locale au fost obligate să plătească o taxă totala lunara de protecție de 35.000 dolari, de către "grupurile armate" locale.

"Yabroud se afla sub controlul grupărilor armate, iar creștinilor li se cere taxă de protecție, insa, în ciuda acestui fapt, mai apar si aceste bombe plasate în biserică", a spus el.

"Nu ma tem de Islam, ci ma tem doar de haos, fiindca le va permite acestor grupari să joace un rol foarte distructiv".

"Unii spun că, noi, creștinii, suntem prieteni ai regimului, dar nu suntem, suntem doar sirieni obișnuiți și ne rugăm pentru toți", a adăugat el. "În plus, chiar dacă suntem pentru regim, acesta este dreptul nostru ca oameni liberi".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
371
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02911 sec - PID: 25618