2

Episcopii Jovan de Zica și Teodosije de Raska-Prizren au coslujit alaturi de Patriarhul sârb Irinej, Sfanta Liturghie în Biserica Sfântul Lazăr din Kosovo și a tuturor martirilor sârbi de pe Dealul Ljubic – Cacak.

Înainte de Sfânta Liturghie, a avut loc tarnosirea noii biserici. O mulțime de oameni credincioși din Cacak, Belgrad, Novi Sad, Batajnica, Banjaluka și Srem a participat la Sfânta Liturghie. 
Moaștele Sfântului Lazăr din Kosovo au fost asezate in biserica. La Sfânta Liturghie, au mai participat peste 30 de preoți și călugări, alaturi de 8 diaconi.

Au mai participat, de asemenea, președintele Adunării Serbiei, domnul Nebojsa Stefanovic, precum și reprezentanți ai Guvernului Serbiei și ai autorităților locale.

Biserica Sfântul Lazăr de pe Dealul Ljubic a fost construita începând cu anul 2007. Aceasta a fost proiectata de arhitectul Dr. Pedja Ristic. Iconograful care a reusit sa picteze 2/3 din biserica este Goran Jovic.

Cele mai frumoase pagini din istoria Serbiei au fost scrise pe Dealul Ljubic. În lupta pentru apărarea acestui tinut, la 6 iunie 1815, celebrul Tanasko Rajic, căpitan în armata lui Milos Obrenovic, a murit împreună cu luptatorii sai. 

După Sfânta Liturghie, episcopii au oficiat Slujba Parastasului, in memoria celor cazuti aici și a tuturor martirilor din Serbia, care au murit in Kosovo până în ziua de astazi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00661 sec - PID: 12336