2

Conferința Bisericilor Europene (CEC) a felicitat Biserica din Suedia, după ce a ales un episcop-femeie, in persoana lui Antje Jackelén, ca nou arhiepiscop din 2014.

De origine germana, Episcopul Antje va deveni prima femeie care s-a aflat vreodata la conducerea Bisericii din Suedia.

După alegerea sa, in aceste zile, Secretarul General al Conferintei Bisericilor Europene, Rev. Dr. Guy Liagre, a trimis o scrisoare de felicitare către Episcopul Antje.

"Noi, cei din Conferinta ii suntem recunoscători pentru sprijinul constant acordat Conferinței Bisericilor Europene, Bisericii Suediei, și dorim să continuăm spiritul de colaborare și de parteneriat dintre noi si în următorii ani".

"Fie ca Dumnezeu să reverse binecuvântările asupra voastră și să vă dea putere pentru lucrarea dumneavoastră ca șef al Bisericii din Suedia, atunci când veti începe noua dvs. lucrare, în 2014".

Episcopul Antje are varsta de 58 de ani și il va înlocui pe Arhiepiscopul Anders Wejryd, la mijlocul anului 2014, când acesta se va pensiona la vârsta de 65 de ani.

Conferința Bisericilor Europene ( CEC ) este o comuniune de 115 de Biserici Ortodoxe, Protestante, Anglicane și Catolice, din toate țările europene, și de 40 de organizații asociate. Ea a fost fondată în 1959, iar CEC are birouri în Geneva, Bruxelles și Strasbourg.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01476 sec - PID: 29020