5

Cipru: dialog interreligios in Nicosia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Cel de-al 16-lea grup de dialog interreligios anual, organizat de către Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European (PPE), a avut loc in ultimele doua zile la Nicosia. 

Principalele probleme discutate in aceste zile, la seminar, au fost fundamentalismul, ca factor de destabilizare politică, protecția patrimoniului religios, ca semn al civilizației, și coexistența religiilor.

Participanții la discutii au fost vorbitori de prestigiu din regiunea sensibilă a Mediteranei de Est, reprezentând religii diferite, membri ai Grupului PPE și membri ai guvernului cipriot. 

"Pozitia Ciprului, într-o zonă geografică sensibila din punct de vedere politic, și volatila, la intersecția mai multor credințe și civilizații, ofera o platforma perfecta pentru o astfel de dezbatere, dar, totodata, subliniază rolul natural al țării în sprijinirea eforturilor internaționale de promovare a securității și stabilității în regiune", a declarat Eleni Theocharous MEP, șeful delegației cipriote în cadrul Grupului PPE, înainte de deschiderea reuniunii. 

Între timp, Jan Olbrycht, deputat european, vicepreședinte al Grupului PPE, responsabil pentru activitati interculturale și dialog interreligios, a remarcat că "într-un moment când violența și ostilitatea socială împotriva persoanelor și împotriva grupurilor din diverse medii religioase sau credințe sunt în creștere în domeniul mai larg al regiunii mediteraneane, dialogul între creștini, musulmani și evrei, devine din ce mai folositor".

Ministrul Afacerilor Externe, Ioannis Kasoulides, și Arhiepiscopul Bisericii din Cipru, Chrysostomos al II-lea, au deschis seminarul (foto).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
209
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02772 sec - PID: 7169