2

Siria: crestinii incep sa revina in Alep (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Potrivit Arhiepiscopului catolic armean de Alep, Boutros Marayati, politicile comunității internaționale ii incurajeaza pe creștini. Tocmai de aceea, poate, creștinii incep sa revina si in Alep.

"În ultimul timp, a circulat zvonul că 17 țări si-ar fi deschis porțile pentru refugiații sirieni. Vestea a reînviat cu o forță și mai mare, inclusiv pentru unii creștini, tendința de a părăsi Siria", a declarat Arhiepiscopul Boutros Marayati pentru FIDES.

"Pentru moment, adaugă el, nu este vorba despre un exod în masă, dar fenomenul afectează un număr tot mai mare de familii. Cu toate acestea, orice încercare de a părăsi țara rămâne periculoasă și, totodata, foarte costisitoare, deoarece presupune o disponibilitate financiara puternica".

Arhiepiscopul a spus că "situația din Siria devine tot mai complicata și înșelătoare". De exemplu, în afara creștinilor care fug, exista altii care revin in Alep, după refugiera lor în zona de coastă Latakia, "neavand alti bani pentru plata chiriilor și, aici, putandu-si trimite copiii la școlile care s-au redeschis".

Într-adevăr, armata a redeschis recent drumul dintre Alep si Homs. "Biserica din Alep continuă să distribuie ajutoare alimentare și necesități de bază", a mai spus Arhiepiscopul Boutros Marayati.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00996 sec - PID: 29393