47

Film erotic, intr-o fosta moschee

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Un material video, care a fost proiectat pe un ecran aflat intr-o fosta moschee, la Bienala din Salonic, a provocat controverse în rândul turcilor, din cauza acuzațiilor de erotism, rezultând eliminarea acestuia din expoziția greacă, conform mass-mediei.

Deși Moscheea Imaret Alaca este acum închisa pentru inchinatori, musulmanii locali din Asociatia Educatie si Cultura Musulmana in Macedonia de Est-Tracia s-au plans după ce materialul video al artistului francez Ange Leccia, intitulat "Nimfea", a fost proiectat pe peretele moscheii, prezentând umerii goi ai unei femei tinere, nimfă sau sirena, evoluand in pace și liniște într-un mediu acvatic. Ea este jucata de actrița (si fotomodel) frantuzoaica Laetitia Casta.

Grupul de musulmani s-a plâns de materialul video, Primarului Salonicului, Yiannis Butaris, care a cerut mutarea expozitiei in alta locatie, mai ales după ce turiștii turci care au vizitat Grecia în timpul săptămânii Eid al-Adha au văzut filmul și si-au exprimat furia.

În plângerea lor, acestia au declarat că autoritățile elene ar trebui să respecte sensibilitățile religioase, chiar dacă Alaca Imaret nu mai este folosita ca moschee.

Ambasadorul turc la Atena, Kerim Uras, a cerut, de asemenea, oficialilor greci, sa elimine "Nimfea" din acest spațiu.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01049 sec - PID: 10238