2

Slovacia: intalnirea lui Hristos cu istoria, da nastere culturii vietii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Chiar dacă nu se identifică cu nicio cultură, Biserica este conștientă de importanța dialogului cu culturile prezente pe continentul european. Este imposibil să ne gândim la vestirea lui Hristos în afara istoriei. De fapt, întâlnirea lui Hristos cu istoria, dă naștere culturii: culturii vieții.

Acestea au fost gândurile episcopilor de rit catolic rasaritean din Europa de Est, in elaborarea unui mesaj final la sfârșitul reuniunii lor anuale de patru zile, care s-a încheiat in urma cu o zi.

Aproximativ treizeci de episcopi catolici de rit rasaritean, din Europa, s-au întâlnit în Košice (Slovacia).

Întâlnirea a avut loc în contextul Anului Credinței și al comemorarii a 1150 de ani de la sosirea fratilor Sfinți Chiril și Metodiu pe teritoriul slav. În Košice, participanții au examinat modalitățile prin care Evanghelia de astăzi naste cultura, reflectand asupra modului in care arta mai este un instrument de evanghelizare.

Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă cordială și prietenoasă, îmbogățita de momente de rugăciune și de oficierea zilnică a Sfintei Liturghii.

Reuniunea din 2014 va avea loc la Lvov, în Ucraina, in perioada 23-26 octombrie, cu ocazia trecerii a 25 de ani de legalizarea Bisericii Greco-Catolice din Ucraina.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01429 sec - PID: 13048