22
Turcia vrea să demonstreze că intenționează să înceteze acordarea de sprijin opoziției radicale siriene, scrie Izvestia. Forțele armate turce i-au atacat pe militanții Statului Islamic al Irakului și al-Sham, ISIS, din Siria.

Cotidianul precizeaza că atacul a fost provocat de o mortierea lansata din Siria, care a aterizat în provincia turcă Kilis. Deși nu a explodat, aceasta a fost lansata de militanți, si a fost considerata, de către comandantii turci, drept un bun motiv pentru represalii, patru focuri de raspuns cu mortiere fiind adresate pe loc militanților.

Articolul susține că acțiunea militară a avut rolul, nu doar de a-i intimida pe rebeli, ci, totodata, de a demonstra ca Ankara nu ii sprijina pe islamiștii radicali – ceea ce anterior i se reprosase Turciei, în timpul Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York, în septembrie (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Ziarul amintește că, inițial, Turcia a sustinut toate facțiunile anti-Assad, inclusiv pe cele islamiste, intrucat acestea aveau cel mai mare potențial militar. Totuși, s-a dovedit in cele din urma, totul a fost o eroare tactică.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0131 sec - PID: 18148