2

Turcia vrea să demonstreze că intenționează să înceteze acordarea de sprijin opoziției radicale siriene, scrie Izvestia. Forțele armate turce i-au atacat pe militanții Statului Islamic al Irakului și al-Sham, ISIS, din Siria. 

Cotidianul precizeaza că atacul a fost provocat de o mortierea lansata din Siria, care a aterizat în provincia turcă Kilis. Deși nu a explodat, aceasta a fost lansata de militanți, si a fost considerata, de către comandantii turci, drept un bun motiv pentru represalii, patru focuri de raspuns cu mortiere fiind adresate pe loc militanților. 

Articolul susține că acțiunea militară a avut rolul, nu doar de a-i intimida pe rebeli, ci, totodata, de a demonstra ca Ankara nu ii sprijina pe islamiștii radicali – ceea ce anterior i se reprosase Turciei, în timpul Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York, în septembrie (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe). 

Ziarul amintește că, inițial, Turcia a sustinut toate facțiunile anti-Assad, inclusiv pe cele islamiste, intrucat acestea aveau cel mai mare potențial militar. Totuși, s-a dovedit in cele din urma, totul a fost o eroare tactică.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00961 sec - PID: 29020