2

Președintele Michel Sleiman a promis luni ca va ajuta la eliberarea celor doi episcopi răpiți în aprilie, de către bărbați înarmați, în apropiere de granița cu Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe0.

Remarcile lui Sleiman au venit în timpul unei întâlniri cu mai multi seniori și ofițeri militari, la Palatul Prezidențial din Baabda.

Reuniunea a ajutat la formularea unor modalități de îmbunătățire a performanțelor activităților de informare și de activare a mecanismelor de coordonare între diferitele agenții de securitate.

Sleiman l-a felicitat pe șeful Siguranței Generale, Maiorul Abbas Ibrahim, pentru eforturile sale, care au dus la eliberarea a nouă pelerini libanezi, sambata, după 17 luni de captivitate.

Sleiman a mai salutat, de asemenea, eforturile ministrului interimar de Interne, Marwan Charbel, pentru eliberarea ostaticilor.

Sleiman a cerut, în ședința de securitate de luni, ca toate eforturile sa fie exercitate pentru a asigura eliberarea mitropolitiilor grec-ortodox Paul Yazigi de Alep și siriac-ortodox Yohanna Ibrahim, răpiți în luna aprilie.

De asemenea, el a mai promis să depună eforturi "serioase" pentru finalizarea cazului celor cateva zeci de libanezi care au dispărut în timpul razboiului civil din 1975-1990, inclusiv al deținutilor din închisorile siriene.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01123 sec - PID: 12175