5

Patriarhul sarb Irinej, in Indonezia. Dialog inter-religios (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un al doilea dialog inter-religios intre Serbia și Indonezia are loc în Jakarta, in prezent, cu participarea delegației Serbiei în frunte cu Patriarhul sârb Irinej și cu șeful Oficiului de Cooperare cu Bisericile și Comunitățile Religioase, Mileta Radojević.

Delegația sârbă a aterizat pe Aeroportul Soekarno-Hatta în Jakarta, ieri, unde a fost salutata de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe din Indonezia și ai Bisericii Ortodoxe, ai Ambasadei Serbiei în Jakarta și ai Ambasadei Indoneziei la Belgrad.

Directorul General pentru Informare și Diplomație Publică, Abdurrahman Fachir, a oferit o cina de bun venit delegației sârbe. Patriarhul sârb Irinej a mulțumit Indoneziei pentru sprijinul oferit de Indonezia, Serbiei, și pentru refuzul său de a recunoaște independența Kosovo, declarată unilateral de etnicii albanezi din provincia sârbă.

Indonezia este casa a aproximativ 20.000 de creștini ortodocși, iar aceasta este prima vizită a Patriarhului sârb in aceasta țară.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Indonezia au ajuns si ei la Jakarta, din Java, Sumatra și Bali, pentru a-i ura bun venit patriarhulului sârb Irinej, conform agentiei Tanjug.

Primul dialog inter-religios între Serbia și Indonezia a avut loc la Belgrad, în 2011, iar cel de-al doilea va avea loc peste doua zile, a anunțat Biroul Guvernului Sârb pentru Cooperarea cu Bisericile și Comunitățile Religioase.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03227 sec - PID: 8622