26
In urma deplasării in localitatea Eghina, Grecia, a preacucernicului părinte Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, acesta a primit in dar de la Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem Mitropolit de Hydra Spetses şi Eghina o părticică a sfintelor moaşte a celui între sfinţi Părintele nostru Nectarie, făcătorul de minuni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astazi, cu ocazia sedintei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, părintele protopop a primit arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unei icoane cu chipul sfântului şi a unei racle în care să fie aşezate sfintele moaşte, pentru închinarea credincioşilor. Informatia ne-a fost oferita de Arhidiaconul Silviu Nicusor Dascalu, reprezentant media al Episcopiei.

Aceeasi sursa ne informeaza ca Preacucernicia sa a solicitat, de asemenea, arhiereasca binecuvântare pentru ca „Sfântul Ierarh Nectarie” să devină si patronul spiritual al Catedralei din Urziceni. Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat, in urma cu cateva ore, cererea.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01217 sec - PID: 19992