17

Un episcop trebuie sa slujeasca, nu sa domine

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Papa Francisc a sfintit, cu cateva minute in urma, doi noi arhiepiscopi, in Bazilica Sfantul Petru. Cei doi arhiepiscopi sunt, ambii, Nunții papali. Arhiepiscopul francez Jean-Marie Speich a fost numit Nunțiu Apostolic in Ghana, înca din august, în timp ce Arhiepiscopul italian Giampiero Gloder a fost numit, în luna septembrie, președinte al Academiei Pontificale Ecleziastice, dedicata formarii de preoți, urmand sa slujeasca în Corpului Diplomatic al Vaticanului.

În predica sa, Papa Francisc a avertizat ca episcopul este ca un cap al familiei, și trebuie să-L aibă întotdeauna pe Bunul Pastor ca model. El le-a amintit, de asemenea, noilor Arhiepiscopi, că aceasta noua functie este una de slujire, si nu de onoare.

"Întotdeauna în slujire", a repetat Papa. "Țineți cont de faptul că ati fost alesi pentru a sluji, nu pentru a domina". El a mai spus ca un episcop trebuie să fie un om al rugăciunii, pentru că altfel va cădea în lumesc.

Papa le-a spus sa-i iubeasca pe toti cei care se incred in ei, ca un tata, răspunzand întotdeauna imediat atunci când un preot îi cheamă. El le-a mai spus sa faca acest lucru, totodata, si cu cei săraci, neajutorați, cu cei aflati in nevoie. Papa le-a cerut acestora să se roage și pentru cei din afara Bisericii, intrucat si acestia sunt, de asemenea, incredintati lor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01003 sec - PID: 28063