3

Un episcop trebuie sa slujeasca, nu sa domine (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a sfintit, cu cateva minute in urma, doi noi arhiepiscopi, in Bazilica Sfantul Petru. Cei doi arhiepiscopi sunt, ambii, Nunții papali. Arhiepiscopul francez Jean-Marie Speich a fost numit Nunțiu Apostolic in Ghana, înca din august, în timp ce Arhiepiscopul italian Giampiero Gloder a fost numit, în luna septembrie, președinte al Academiei Pontificale Ecleziastice, dedicata formarii de preoți, urmand sa slujeasca în Corpului Diplomatic al Vaticanului.

În predica sa, Papa Francisc a avertizat ca episcopul este ca un cap al familiei, și trebuie să-L aibă întotdeauna pe Bunul Pastor ca model. El le-a amintit, de asemenea, noilor Arhiepiscopi, că aceasta noua functie este una de slujire, si nu de onoare. 
"Întotdeauna în slujire", a repetat Papa. "Țineți cont de faptul că ati fost alesi pentru a sluji, nu pentru a domina". El a mai spus ca un episcop trebuie să fie un om al rugăciunii, pentru că altfel va cădea în lumesc.

Papa le-a spus sa-i iubeasca pe toti cei care se incred in ei, ca un tata, răspunzand întotdeauna imediat atunci când un preot îi cheamă. El le-a mai spus sa faca acest lucru, totodata, si cu cei săraci, neajutorați, cu cei aflati in nevoie. Papa le-a cerut acestora să se roage și pentru cei din afara Bisericii, intrucat si acestia sunt, de asemenea, incredintati lor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
135
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02408 sec - PID: 7152