2

Reflectie teologica asupra martiriului si marturisirii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O conferință internațională, intitulata "Reflecție Teologică asupra Martiriului si Mărturisirii", a fost deschisa ieri la sala de conferințe a Hotelului Danilovskaya, din Moscova. Acesta este organizata de către Institutul de studii postuniversitare și doctorale Sfintii Chiril și Metodie, cu participarea Mănăstirii Novospassky și a Centrului Educațional Butovo și cu sprijinul Fundației Lumea Rusă.

La reuniune, a participat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, în calitate de rector al Institutului, acesta declarand că speră ca prezenta conferinta este prima, dar nu și ultima conferință martirologica organizata de Institut. 
El și-a exprimat, de asemenea, speranța că, prin intermediul noilor mitropolii și eparhii ale Bisericii, se va putea acorda o atenție deosebită venerarii Noilor Martiri și Mărturisitori, asociati cu o anumită parte a Bisericii Ruse.

S. Mironenko, director al Arhivelor Statului din Rusia, în discursul său de deschidere, a declarat că tema conferinței "are o mare importanță pentru regenerarea morală și formarea societății de astazi". El a vorbit despre importanța documentelor păstrate în arhivele de stat, in studierea noilor mucenici și mărturisitori, și a cooperarii arhivelor cu eparhiile, parohiile, școli teologice și organizațiile publice, afirmand ca "scopul principal este acela de a restabili adevărata istorie a Patriei, cinstindu-i pe pe cei care constituie gloria și onoarea ei".

Egumenul Arsenie (Sokolov), rectorul parohiei Tuturor Sfinților, din Lisabona, Portugalia, a prezentat lucrarea "Martiriul în Sfintele Scripturi".
După o scurtă pauză, conferința si-a continuat lucrarile, sub conducerea Episcopului Ștefan de Gomel si Zhlobin, președinte al Comisiei Canonizarii a Exarhatului din Belarus.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01386 sec - PID: 6855