2

Despre relatiile Ruso-Cubaneze, in Biserica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu vice-președintele Consiliului de Miniștri Cubanez, Ricardo Cabrisas. 

Mitropolitul Ilarion a menționat nivelul tradițional ridicat al relațiilor dintre Cuba și Patriarhia Moscovei. 
"Popoarele din Rusia si Cuba sunt legate prin legături vechi si puternice de prietenie", a spus el. Printre evenimentele semnificative în relațiile ruso-cubaneze, a amintit acesta, s-a numarat si tarnosirea unei Biserici a Maicii Domnului din Kazan, în 2008, în Havana. Slujba de sfintire a acesteia a fost oficiata, în octombrie 2008, chiar de către Mitropolitul Kirill de Smolensk și Kaliningrad (în prezent Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii). 

"Astăzi, Biserica Maicii Domnului din Kazan este, totodata, un centru spiritual și cultural,  parohia desfășurand diverse evenimente care le permit cubanezilor sa cunoasca mai biine Rusia", a spus Mitropolitul.

Ricardo Cabrisas, la rândul său, i-a mulțumit Mitropolitului Ilarion pentru întâlnire și a exprimat dorința invariabila a autorităților din țara sa, de a dezvolta cooperarea cu Biserica Ortodoxă Rusă.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00714 sec - PID: 12374