2

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ruse, în calitate de rector al Institutul de studii postuniversitare și doctorale Sfintii Chiril si Metodiu, si Dr. A. Torkunov, rector al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, au semnat ieri un acord de cooperare între cele două instituții de învățământ.

Dr. Torkunov a subliniat importanța cooperării dintre instituțiile laice și teologice în domeniul educației. El a apreciat ca fiind de mare valoare atat activitatea desfășurată de către Mitropolitul Ilarion, în lucrarea internațională și externa a Bisericii, cat și eforturile sale in învățământ, prin intermediul programelor de televiziune și documentare pe care le realizează.

Acordul de cooperare, semnat de Mitropolitul Ilarion și Dr. Torkunov, prevede participarea absolventilor si doctoranzilor Institutului Sfintii Chiril si Metodie, la programele de formare MGIMO, cooperarea în instruirea avansată, organizarea de conferințe, seminarii, mese rotunde, reuniuni ale experților, studii științifice, precum și pregătirea de publicații pe teme de interes comun, inclusiv cele care se ocupă cu rolul factorului religios în politica mondială și in relațiile internaționale de astăzi.

Participanții la întâlnirea cu MGIMO au avut oportunitatea asistarii la un curs sustinut de Mitropolitul Ilarion, pe tema factorului religios în relațiile internaționale. După prelegere, acesta a răspuns la întrebările profesorilor și studenților.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01526 sec - PID: 6855